2011. október 10., hétfő

Helyzetjelentés Bálintkáról

Bálinkta ma tölti a 8 hónapot, ennek kapcsán aztán elgondolkodtam ezen az elmúlt időn. Néha az az érzésem, hogy Bálinkta csak úgy nő mint erdőn a gomba, alszik amikor tud, eszik amikor sikerül, stb. Ennek ellenére és mindezzel együtt nagyon ügyesen fejlődik. 8 hónapos korára kibújt 4 foga, alul a 2 középső és a bal mellettük levő, felül pedig a bal oldali középső fogacska. Ezzel a 4 fogkezdeményyel már remekül tudja majszolni az almát, murkot, sőt a múltkor egy darab puffasztott rizset eszegetett a manóklubban és addig dolgozott vele amíg elfogyott. Tud ügyesen ülni, most már mászik is, mászás közben fel tud ülni és újra elindulni. Azért mégis akkor a legboldogabb hogyha felállhat. Mostanában ez a legérdekesebb elfoglaltsága, akárhol van odamászik a kanapé mellé, fehúzza magát és elégedett hangokat kiadva néz körbe, hogy látta-e mindenki, hogy ő felállt. A leülés még nem megy neki, amikor elfárad, akkor vagy összeroggyan, vagy pedig elégedetlenkedni kezd, amíg valamelyikünk le nem ülteti. Ha pedig leült, akkor kezdődhet megint minden elölről, mászás a kanapé felé, felhúzózkodás, elfáradás, stb.
Laca sokat, nem is sokat, rengeteget ölelgeti és puszilgatja Bálintkát, kb. minden 15 másodpercre jut egy ölelés. Ez sajnos Bálintkát van hogy zavarja, ő belemélyülne valami játék tanulmányozásába, de nem teheti, mert el kell viselje a szeretetözönt.
Bálintka nagyon sokat van kendőben, a nappali alvásai nagy része kendőben történik, ágyban csak akkor alszik, ha úgy alakul a nap, hogy ő is pont akkor alszik, amikor Lacának a déli alvása van.
Ami az evést illeti, Bálintka elég későre kezdett el enni. 6 hónapos koránál kicsit hamarabb kezdetem neki ételt adni, mert úgy tűnt, hogy érdekli, de akkor még nem evett, azután is még sokáig megette ha valamit betettem a szájába, de nem érdeklődött iránta. Kb. 1 hete kezdte el tátani a száját ha valami étellel közelítek, és most már elég nagy érdeklődéssel eszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése