2017. augusztus 8., kedd

Montenegrói nyaralás 2017

Az idei családi nyaralásunkat Montenegróban töltöttük, még rajtunk kívül 3 családdal együtt.

Vasárnap este 11 órakor indulutunk el, a Google Maps szerint egy 11 és fél órás út állt előttünk. Jól haladtunk, a gyerekek aludtak, reggelig nem is volt gond, akkor viszont már Montenegróban voltunk és főleg az utolsó szakaszon, az utolsó 100 km-en rettenetes dugóba kerültünk, már mindenki nagyon fáradt volt mire megérkeztünk. A szállást könnyen megkatuk, behordtuk a cuccainkat és mivel közel volt nagyon a tenger, már el is indultunk felfedező útra.

A gyerekek nagyon-nagyon megörvendtek a víznek (persze mi is) és egyből hancúrozni kezdtek mint a kisrucák, be a víz  alá, ki a víz alól, bennebb, hogy nyakig érjen, kinebb, hogy csak térdig érjen, szóval nagy volt az öröm. Mire visszamentünk a szállásra már a többi család is megérkezett, üdvözöltük őket.

A nyaralás eleje kicsit nehezen indult, Laca számolta, hogy mennyi volt a jó dolog és mennyi volt a rossz dolog, de a nyaralás végére szerencsére győztek a jó dolgok.

Az történt ugyanis, hogy első este lesétáltunk ennek az üdülőközpontnak a központjába és ott vacsoráztunk egy étteremben. Amikor már hazafele tartottunk, hogy, hogy nem Laca elkarcolta magát és a térdére lett egy elég nagy seb, aminek a közepében egy mély vágás éktelenkedett. Szegény Zalán fel kellett cipelje a több mint 30 kilós gyermeket a dombra (vagy inkább hegyre?) ahol a szállásunk volt, de ott sikerült jól kimosni, kifertőtleníteni és lekötözni a sebet. Aztán ez a seb (majd később var) ott tartozkodásunk alatt mindennap leázott, majd újraképződött, úgyhogy mikor 11 nap múlva Kadicsfalvára utaztunk még akkor sem volt teljesen begyógyulva.

Másnaptól kezdődött a strandolás, 2 teljes napot a parton töltöttünk. Első nap az Imperial Beachen voltunk, ahova kocsival kellett menjünk, majd utána több napot is a Lido Beachen töltöttünk, ahova mi, akiknek már nagyocskák a gyerekei gyalog el tudtunk menni.
Az első strandolós napunkon erősen hullámzott a tenger, a gyerekek nagyon élvezték, persze mi is. Zalánnal volleyztunk a térdig érő vízben és sajnos egy ügyetlen mozdulattal leütöttem a szememről a Solano szemüvegem naplencséjét, amit persze abban a hullámzó tengerben már nem találtunk meg.
Második nap d.u.-ján amikor már óriási a fényesség és a tenger is ferde szögben veri vissza a sugarakat, hirtelen, napszemüvegem (már) nem lévén rettenetesen megfájdult, könnyezni kezdett a  jobb szemem. Nagyon rossz érzés volt, félre kellett vonuljak az árnyékba és úgy tűnt, hogy semmitől sem múlik már el ez a rossz érzés. Később Laca is fájtatta a szemét, ő azt mondta, hogy belefújta a homokot a szél, de lehet, hogy neki is ugyanaz volt a baja mint nekem, hogy megártott az a rettenetes csillogás, fényesség.

Harmadik nap már más programot szerveztünk, elmentünk a budvai aquaparkba. Gyönyörű környezet, szépen kiépített aquapark, gyönyörű volt. Mi úgy készültünk, hogy ne kelljen sok pénzt költsünk, ezért szendvicseket pakoltunk, meg vizet, amire csak egy nap alatt szükség lehet. Befizettük a 95 Euró belépőt, mert ez az aquapark szerint ha Laca már magasabb mint 140cm, akkor ő már felnőtt, szóval bementünk, de rögtön a belépés után ott álltak a bodyguardok és kérték, hogy mutassuk meg a csosmagjainkat, mert ide bizony ételt-italt nem lehet bevinni. Szerencsére Zalánnak helyén volt az eszse és nem futamodott meg, hogy mindent visszategyen a kocsiba, hanem kivettünk az öltözőben egy szerkrényt és abba tettük be a kajánkat. Aztán amikor megéheztunk, visszamentün  az öltözőbe, bevittük a neccünket és ott azon a szűk helyen 4-en behúzódva jó ügyesen bekajáltunk. Vicces volt nagyon. Sajnáltuk volna hogy elromoljon a sok megkent szendvics, márpedig abban a nagy melegben biztosan elromlott volna.

A következő napokat megint a parton töltöttük, majd volt egy nap amikor délelőtt Ulcinj városában sétáltunk, majd délután a parton tettünk egy nagyon szép sétát, olyan helyen voltuk, ahol csak mi 4-en voltunk, készített is Zalán egy csomó gyönyörű fényképet.

Amint már írtam a nyaralásunk végére úgy éreztük, hogy azért mégis több volt a nyaralásban a jó dolog, mint a kellemetlen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése