2012. április 23., hétfő

Kellemes vasárnap




Tegnap nagyon szép napunk volt. A gyerekek nagyon korán ébredtek, így Zalánnal meglepődve hallgattuk reggeli közben a rádióban, h még csak 8 óra. Reggeli után elkészültünk és elindultunk a bázosi erdőbe. Mivel elég borús volt az idő, felszerelkeztünk esökabáttal, esernyővel, Laca gumicsizmát kapott, mi Zalánnal bakkancsot húztunk. Kicsit bolyongtunk amíg megérkeztünk, mert 2 Bazos van, egy régi meg egy új, az erdő pedig Újbázos mellett van. Egy adott pillanatban még attól is izgulni kezdtünk, h nehogy elfogyjon a benzinünk, de aztán egy kedves házaspár útba igazított és sikerült tankolni is pár liter benzint. 





Mikor megérkeztünk, akkor Bálint felkerült a Zalán hátára, Laca felpattant a biciklijére és indulhattunk is be a sűrüjébe. Az erdő szép, de annak ellenére hogy különleges fák, növények vannak benne semmiben sem különbözik bármely más erdőtől. Rengeteg száraz ág van mindenfele amit szerintem el kellene takarítani, kidőlt fák is vannak, amiken látszik, h vihar csavarta ki gyökerestől, azok is pont úgy vannak hagyva. Elképzeltem, h ha Németországbn vagy valamelyik más fejlettebb országban lenne hasonló, akkor az mennyire karban lenne tartva, mennyire reklámozva lenne és valószínű belépőt is szednének a bejáratnál. 





A sétánk nagyon kellemes volt, megfigyeltünk mindent, hangyát, dongót, virágot, madárfészket, hallgattuk a sok madár csicsergését. Aztán letelepedtünk egy nagy fatörzsre, ott Bálintkát is letettük a földre, egyet pihentünk, majd ugyanazon az útonvonalon amelyiken jöttünk visszasétáltunk a kocsihoz. A pihenőnk alatt a nap is gyönyörűen sütni kezdett, bevilágított az erdőbe, mevilágította a fák leveleit. A visszafele úton vettünk észre egy nagy lelógó liánt, amin Zalán és Laca egyet himbálóztak. 






Sajnos a gyerekek nem aludtak egyszerre, így Zalánnal nem maradt egyáltalán időnk kettesben, és a gyerekekkel sem mentünk ki délután, de ennek ellenére kellemesen telt. Én főztem, meg sütöttem egy adag mogyoróvajas kekszet, Zalán az erkélyen szorgoskodott. 





Jut eszembe, az erdőből a teknősünknek még egy nagy követ is hazahoztunk.




Este mindenki megfürdött és leellenerőriztük, hogy nem-e hoztunk haza kullancsot, de szerencsére semmit sem találtunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése