2012. január 17., kedd

Laca sziporkázik mostanában

Meséli egyik nap Laca nagy lelkesedéssel Apukának, hogy: megyek az erdőben a Lada Nivámmal, hát egyszercsak van előttem egy nagy tüskés fa, nem tudok továbbmenni.
Apuka: Miért nem kerülöd ki?
Laca: Hááá' tényleg! Tiszta igaz! Ez jó ötlet! Kikerülöm.

Nagy adag Jókai bablevest készítettem, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, otthonról (disznóvágásból) kapott füstölt hús, fuszulyka, murok, petrezselyem, csipetke, nem sorolom tovább. Esszük ketten Lacával, mikor kifogy a tányéromból fellállok, hogy még tegyek, s mondom, csak úgy magamnak, Te, ez a leves nagyon finom! Mire Laca: Az enyém is nagyon finom!

Ma reggel arra ébredtünk, hogy kint minden havas. Később, mikor már készülődtünk kimenni látom, hogy megint havazik. Hívom Lacát, hogy nézze meg milyen szépen havazik. Nézi-nézi, egyszer csak megszólal: Ünnepi hangulat.

Január végén Rékáék jönnek hozzánk látogatóba, már alig várom. Mondom Lacának, aztán nemsokára jön hozzánk Tibike. Vajon Tibike tudja az autómárkákat? (Persze én tudom, hogy Tibike már nagyon régóta tudja őket). Persze hogy tudja, megtanítottam, válaszolja Laca.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése