2016. november 30., szerda

Laca jövőbeni tervei

Laca egy különleges gyerek, van benne valami furcsaság, hallom ezeket azoktól, akik egész jól ismerik a családunkat és persze Lacát.
Ahogy Laca elkezdte az első osztályt és bekerült a nagy épületbe nagyon foglalkoztatta, h oda kik járnak, hány évesek, hány éves korukig járnak iskolába, még az is érdekelte, h ki a legmagasabb fiú  az iskolában, ki a legmagasabb lány. Addig kérdezősködött amíg én is utánaérdeklődtem, h tudjak neki válaszolni.
Utána jött a kérdés, h meddig fogja tanítani a tanítónéni. Jól van, de ha csak negyedik végéig, akkor mi lesz utána? Azt is elmondtam, lesz osztályfőnök, meg tanárok. Aztán az kezdte foglalkoztatni, h ő mindig H osztályba fog-e járni és a párhuzamos mindig Sbs lesz-e? Vagy ez is változik? Akkor azt is elmagyaráztam, hogy negyedikig van H és Sbs osztály, aztán lesz A meg B, végül IX-XIIben lesz MI vagy BK vagy TT vagy KG.
Akkor jött az újabb kérdésözön, h azok mit jelentenek. Persze azt is elmagyaráztam.
Aztán úgy október közepetáján Laca azzal ált elém egyik nap, h ő kilencediktől a TT osztályban fog továbbtanulni, mert útálja a kockásfüzetet! Túl aprók a kockák és túl sokat kell kínlódni, h beleférjenek a számok.
Most, november közepére megint változott a Laca álláspontja, most legutóbb azt mondta, h ő meggondolta magát és a matek-infóra fog menni, mert nagyon kíváncsi, h mi lehet az a hatványozás.
Kíváncsi lennék, h volt-e még olyan első osztályos gyerek a Bartók líceumban, aki azon gondolkodott, h kilencediktől melyik osztályban tanuljon tovább.

1 megjegyzés: