2012. május 2., szerda

Születésnapok

A Bálintka 1 éves születésnapját február 10.-én, itthon ünnepeltük meg, négyen a kis család. Nagyon nehezen tudunk olyan fényképet készíteni amin mind a négyen rajta vagyunk, valaki mindig sír, ellenkezik, vagy mászik ki a képből. Ezen mind rajta vagyunk, igaz mindenki máshova néz...


Ameddig mi az ajándékot nézegettük, addig Bálintka inkább a tortát kóstolgatta.



Almás, zabpelyhes tortalapot sütöttem, tehéntúrós almás krémmel a tetején, nagyon finom volt.


A Laca 3 éves szülinapjára a tortát megrendeltem, mert arra a hétvégére igen besűrűsödtek a dolgok, de eldöntöttem, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, hogy rendelek. A torta nagyon szép volt esztétikailag, az  íze is nagyon finom volt, csak sokkal többe került mint amire számítottam, másfél óra késéssel hozták mint ahogy rendeltem és az íze annak ellenére hogy finom volt, nem olyan volt mint amilyent én elképzeltem.


Szerencsére Lacánál nagy sikert aratott a rajta levő marcipánautó.


Velünk együtt ünnepelt Dávid és Ede is.



A lenti kép pedig szintén a Laca szültése napján készült, az Ágnes baba keresztelőjén. Nagyon tetszik nekem ez a pillanatkép, ezért tettem ezt is ide.


2012. május 1., kedd

Kinn a szabadban


Mostanában még esténként is nagyon szép idő van, langyos a levegő, szépek a színek a tavaszi napfényben.
A gyereke(in)k meg pláne... :D

Alulírott - egy objektív, elfogulatlan szülő - pár kinti töltött nap élményeiből szeretne most rögzíteni itt néhányat, nem azért mert olyan extraszuper dolgok történtek, hanem épp ellenkezőleg, az egyszerű hétköznapjaink (szebbik felének) az ünneplésére.

Bálintka mostmár mindenben szeretné Lacát utánozni, többek között a motorozasban is. Annyira megnyúlt már ő is hogy leér a lába a régebbi kis Hondáról, így a játszótérre már azt is visszük néha. A fűben azért nem konnyű az előrehaladás - vajon innen a nagy komolyság...?


A gyerekeinket igazán nehéz összeszedni egy közös fotó ereéig - amint az Lacán látszik is:


Lacának van egy nagy kedvenc játéka - ami nem is az övé, hanem egy másik kisfiué a játszótérről. Ezt a játékot Miszternek nevezi, és mindig nagyon örül ha mehet vele pár kört:


A sok hancúrozás után bizony jólesik néhány korty víz. A lemenő nap ragyogó hajkoronát varázsol a gyerekekre:


Kis Bálintot a nagy Laca itatja, hogy az öcsike nehogy mind a nyakába töltse a vizet:


 Mikor hazaérünk, jól esik egy kis csikrecombos, olivaolajos, friss zöldségsaláta tökmaggal és "most 80%-kal kevesebb telített zsírsavat tartalmazó" csipsszel vagy házi sütésű kenyérrel (a gyerekek ezt eszik, de kóstolhatnak az előbbiből is) :


Néha új helyeket is felfedezünk, a lenti halastóhoz Ajnáékkal voltunk...


... egy kis piknikezésre:






A halastavat egy töltés választja csak el a Begától, oda is felmászunk persze. Édesanya segít:


Aztán mikor a Napocska nyugovóra tér, mi is hazaindulunk.


Jó pihenést :)