2010. március 26., péntek

A terv

Holnap hosszú útra indulunk.
Elmegyünk Váradra, ott egy pár órás szünetet tartunk, meglátogatjuk Krisztinát, akit az egyetem elvégzése óta nem láttam és akinek azóta született egy kislánya.
Estére Kolozsvárra érkezünk Rékáékhoz és majd ott töltünk több mint egy hetet.
Rékáékkal közösen átautózunk majd Húsvét után Medgyesre (vagy Sárosra, ha szép lesz az idő), ottmaradunk hétvégéig.
Udvarhely következik, ott is töltünk egy hetet. Közben valószínű szombaton átruccanunk Kézdire Izáékhoz, d.e. megyünk, d.u. jövünk is vissza Udvarhelyre.
Utána még egy hét Medgyesen (vagy Sároson), mikor az is lejár, akkor sietünk vissza Temesvárra, hogy majd a Laca szulinapját tudjuk itt megünnepelni.

Laca, a szerelő





2010. március 23., kedd

Hinta

Vásároltam Lacának egy hintát. Szép piros és dudája is van. Zalán gyorsan megvette a szükséges dolgokat és felszerelte a hintát a konyhaajtóba.


Először mikor Lacát beleültettük és kihajtottuk szinte kiesett belőle, mert Laca előredölt, a kötél elcsúszott és még jó hogy a hinta mellett voltunk, mert ha nem baleset is lehetett volna belőle. Ijedtünkben aznapra fel is függesztettük a hintázást. Másnap 2 bog segítségével megoldódott a probléma, most már nyugodtan lehet hintázni.




2010. március 22., hétfő

2010. március 19., péntek

Új játékok


Ma Laca a konyhaszekrényből az összes edényt kiszedte, én pedig hagytam, mert így el tudtam mosogatni és még a kályhát is le tudtam pucolni.






Még azzal lepett meg a kislegény, hogy ma háromszor kinyitotta a fürdőszobaajtót. Először azt hittem nem volt jól becsukva, másodszor már gyanakodni kezdtem, harmadszor pedig meglestem, hogy hogy csinalja. Hihetetlen hogy már feléri a kilincset és hogy tudja, hogy azt kell megnyomni ahhoz, hogy az ajtó kinyíljon.

2010. március 17., szerda

Két prömier

Tegnap először Laca is pont ugyanazt a levest kapta ebédre mint mi felnőttek. (a sót és az ecetet leszámítva)
Fuszulykalevest keszítettem, a fagyasztóban volt félkész zöldpaszuly, abból készítettem a levest és mivel Laca már mindent kapott eddig amit belefőztem, ezért ő is kapott belőle. Ma még egy lépést tettünk előre, a leves és a második is ugyanaz volt mindhármunknak. A leves a tegnapi volt, azonkívül halat keszítettem (magunknak fűszeresen, lisztbe forgatva sütöttem, Lacának pedig pároltam) petrezselymes krumplival.

Ma először ráültettem Lacát a játszótéren a hintára.
Miután kialudta magát és fél 1-kor felébredt, ahelyett hogy hazasiettem volna, ahogy szoktam, beültettem a babáknak való hintába. Először elég semleges arckifejezéssel nézett maga elé, de aztán látszott rajta, hogy élvezi a lengést.

2010. március 15., hétfő

Chopin 200 éve született

de úgy tűnik, hogy ez Lacát egyáltalán nem érdekli.

Pénteken d.e. felhívott Krisztina, hogy meghívója van a filharmónia koncertjére és nem-e lenne kedvem elmenni vele. Zalán bátorított, hogy menjek, kicsit kapcsolódjak ki, ő szivesen itthonmarad addig Lacával, játszanak, vacsoráznak, aztán fürödnek és mire lefekvésre kerül a sor arra hazajövök. Én el is mentem, 7 órakor kezdődött a koncert, nagyon tetszett, jól éreztem magam. Az egész koncert a csellók hangjával kezdődött, ami eszembejuttatta, hogy milyen szép hangja is van a csellónak, a többi hangszer hangját is örömmel hallgattam. Volt egy olyan rész is amikor csak a zongora, a csellók és a nagybőgők játszottak egyszerre, különösen szép hangzása volt.

Röviddel fél 9 utánig tartott a koncert, 9 előtt 5 perccel már itthon is voltam. Ahogy nyitottam az ajtót már hallottam, hogy nagy kiabálás van, Laca egyáltalán nem díjazta, hogy elmentem itthonról. Zalán hősiesen helyt állt, Laca már lefekvésre készen, pizsomában volt, ahogy ölbe vettem megörvendett és rövidesen meg is nyugodott. Mint utólag megtudtam a sírás negyed 9-kor kezdődött és nem akart abbamaradni.

Ilyen körülmények között, hogy merjek bárhova is Laca nélkül elmenni? :(

Alice csodaországban - 2010es változat

Zalán tegnap d.e. elment Lacával sétálni, hogy én közben tudjam nyugodtan megmosni a hajam. Séta közben Zalán gyanútlanul rálépett egy kanálisfedőre ami felbillent, ő zuhanni kezdett és fenékre ült a kanális szélén, úgy hogy a lábai belelógtak a gödörbe. Mindeközben Laca a mei-taiban Zalán hasára volt kötve. Zalán olyan fájdalmat érzett, hogy még a hányinger is utolérte, de nem tudott a saját fájdalmával törődni, mert Laca megijedt és sírni kezdett.

Mikor hazajöttek, akkor láttuk, hogy a bal lába szárán 3 sebhely van, a jobbon pedig 1, de az aztán jó mély. Ezen kívül mindkét térde meg volt duzzadva és mindkét lábát fájtatta.

Ma Zalán elment az orvoshoz, a háziorvos mondta, hogy figyeljük Lacát is, hogy nehogy a megrándulástól baja esett volna, de én úgy látom, hogy minden rendben nála. Azán ma Zalánt a kórházban megröntgenezték és tetanusz elleni injekciót adtak neki. Sajnos ráment a fél munkanapja :(

Örülök, hogy Lacának semmi baja nem esett, de nagyon dühös vagyok, hogy ilyensmi megtörténhet és nincs akit felelősségre vonni.

2010. március 14., vasárnap

Bevezetőül

Döntöttem! Blogot írok. Gyorsan telik az idő, Laca napról napra többet tud, és már most csak emlék az a sokat síró párhónapos baba aki Laca volt nem is olyan régen. Ezek a jelenbeli események is hamarosan emlékké válnak. Szeretném itt, bár pár szóban, képben, videóban megőrizni ezeket a pillanatokat.

Laca most 10 hónapos és 2 hetes, és járókának használ bármit, ami erre alkalmas, az etetőszék szék részét, a játéktartó kosarát, stb...